Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Sport

20 Mar. 2020 / 19:35

Planurile sportivilor moldoveni, date peste cap de pandemia COVID-19

Pandemia de coronavirus le dă planurile peste cap sportivilor moldoveni care vor sa obţină o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După ce turneul preolimpic de box de la Londra a fost suspendat, Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că toate competiţiile de calificare la olimpiadă, se amână pe un timp nedeterminat, relatează Mesager.

După ce Alexandru Paraschiv nu a mai apucat să-şi afle deznodământul la categoria de 63 de kg de la turneul preolimpic de box de la Londra, nici restul sportivilor moldoveni care visează la obţinerea unui bilet de participare la Tokyo nu au fost scutiţi de acest lucru. Astfel, după pugilşitii moldoveni, în concursul preolimpic urmau să intre luptătoarea Anastasia Nichita şi arcaşa Alexandra Mirca. Doar că cu câteva zile pâna la demararea turneelor preolimpice din Bulgaria, respectiv Turcia, acestea au aflat că competiţiile la care urmau să participe s-au amânat.

Aceeaşi soartă probabil o vor avea şi atleţii moldoveni Serghei Marghiev şi Zalina Petrivscaia, la aruncarea ciocanului, Dimitriana Surdu, la aruncarea greutăţii, dar şi înotătoarea Tatiana Salcuţan şi maratonista Lilia Fisicovici.

Comentarii