Ştiri

Sursa imaginii: Curentul.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Sport

22 Apr. 2019 / 13:59

Preşedintele FMF, Pavel Cebanu, îşi dă demisia

Preşedintele Federaţiei Moldovei de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu se retrage din funcţie, potrivit unei declaraţii publicate pe pagina Federaţiei.

Cebanu a declarat că încă acum doi ani în urmă, înaintea ultimului Congres al FMF a avut intenţia să se retragă din funcţie.

„Nu este o decizie spontană, dar una pe care am luat-o cu mai mult timp în urmă şi trebuia să o comunic după ce vor trece doi ani de la ultimul Congres de dare de seama din 2017. Aceşti doi ani au trecut. Nu este o decizie uşoară, dar este decizia mea personală şi am dorit să o comunic opiniei publice. Doresc să mulţumesc tuturor celor cu care, pe parcursul vieţii mele, am muncit împreună pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Sunt recunoscător antrenorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor, lucrătorilor cluburilor şi şcolilor de fotbal, reprezentanţilor asociaţiilor raionale, partenerilor, sponsorilor, colegilor de la FMF, FIFA şi UEFA, ziariştilor sportivi, familiei mele, care a fost alături de mine pe parcursul acestor ani şi în mod special microbiştilor, pe care i-am simţit permanent alături”, a menţionat Pavel Cebanu în declaraţie.

Pavel Cebanu a jucat întreaga sa carieră la Zimbru Chişinău pe postul de mijlocaş (1972-1986), fiind şi căpitanul echipei. În tricoul ”zimbrilor” acesta a bifat 341 de meciuri şi a marcat 45 goluri. În anul 1980 a fost declarat cel mai bun fotbalist moldovean, iar în 2004 - fotbalistul secolului în fotbalul moldovenesc, conform versiunii Asociaţiei de Istorie şi Statistică Fotbalistică din Moldova.

Pavel Cebanu a fost ales în funcţie de preşedinte al FMF pe data de 1 februarie 1997 şi reales în această funcţie în anii 2001, 2005, 2009, 2013 şi 2017.

Comentarii