Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

01 Noi. 2019 / 19:00

Radu Albot a părăsit turneul Masters de la Paris

Radu Albot a părăsit cu capul sus turneul Masters de la Paris. Jucătorul moldovean a avut o replică dârză în faţa francezului Gael Monfils. Meciul dintre cei doi a durat trei seturi, iar Albot a câştigat primul act cu 6-4, relatează Mesager.

Radu Albot a jucat pe arena principală la Paris în faţa reprezentantului gazdelor Gael Monfils. Moldoveanul a câştigat primul set cu 6-4 şi l-a cedat pe al doilea tot cu acelaşi scor. Cei doi au oferit o partidă electrizantă care i-au încântat pe spectatori.

Datorită experienţei, Monfils a preferat schimburile lungi care l-au dezavantajat pe Albot, care a cedat în decisive cu 1-6. Partida a durat o oră şi 48 de minute. Radu a reuşit să ajungă în optima la Paris după victoriile cu Nikoloz Basilashvili şi Andreas Seppi. Moldova se află pe loc eligibil de a participa la prima ediţie a Cupei Mondiale ATP dedicată celor mai bune echipe naţionale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei ţări. După parcursul excelent al lui Radu Albot la Mastersul de la Paris, unde a ajuns până în runda a treia, ţara noastră se menţine pe loc cu şanse de calificare.

 Sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, principalii favoriţi ai turneului masculin s-au calificat în sferturile de finală. Djokovic, numărul unu pe lista capilor de serie, a dispus cu 7-6, 6-1 de britanicul Kyle Edmund, iar în turul următor îl va înfrunta pe grecul Stefanos Tsitsipas, în faţa căruia va avea ocazia să-şi ia revanşa după înfrângerea pe care a suferit-o luna trecută, la Mastersul de la Shanghai. Rafael Nadal, care va urca începând de luni pe prima poziţie a clasamentului ATP, l-a învins la rândul său tot în două seturi, 6-4, 6-4, pe elveţianul Stan Wawrinka, cap de serie numărul 16. Ibericul se va lupta pentru un loc în semifinale cu francezul Jo-Wilfried Tsonga.

Comentarii