Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Sport

12 Iun. 2020 / 19:58

Şahiştii moldoveni s-au impus la Festivalul Internaţional de Şah „Cireşar 2020”

Şahiştii moldoveni s-au impus la trei din cele patru categoriile de vârstă ale Festivalului Internaţional de Şah „Cireşar 2020”. Cum era şi de aşteptat, ediţia din acest an s-a disputat în premieră on-line.

Aproximativ 190 de sportive din opt ţări au luptat pentru cele 24 de cupe ale Festivalului Internaţional de Şah „Cireşar 2020”. 

Participanţii turneului au fost repartizaţi în patru grupe valorice: până la 8, 10, 12 şi 14 ani.

Campionul Moldovei Stas Cebotari, discipolul Casei de creaţie din Făleşti a reuşit să acumuleze şapte puncte din noă posibile în cea mai puternică grupă, între şahişti până la 14 ani, obţinând trofeul de aur. 

Elevul Şcolii de şah din Tiraspol Kiril Gureţchii a devenit învingător în grupa de până la 10 ani cu un rezultat de 7.5 puncte din nouă posibile. 

Clasamentul grupei între copii până la opt ani l-a condus tot turneul Vitali Jimji din Comrat, iar eleva Şcolii sportive specializate nr.7 de şah din Chişinău Verbin Cleopatra a obţinut Trofeul de bronz în grupa fetelor de până la 12 ani. 

Pe locul întâi s-a clasat Ştefan Iulia-Cristiana din România, iar pe locul doi - Pragnya H G din India. 

Următorul eveniment şahistic va fi Campionatul Internaţional de Şah Online al României care va avea loc în perioada 12-14 iunie. Moldova va fi reprezentată de tânăra echipă a Academiei de Şah Viorel Bologan.
 

Comentarii