Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Frisk Cristian

Ştiri / Sport

12 Aug. 2019 / 07:20

Ţara Galilor a ratat primul loc mondial

Anglia a învins Ţara Galilor cu 33 - 19 în meci de pregătire pentru Cupa Mondială la rugby care începe luna viitoare în Japonia. Aceasta a fost prima înfrângere a galezilor după 14 victorii consecutive, care-i împiedică să urce pe poziţia 1 în ierarhia mondială.

Închizătorul englezilor, Billy Vunipola, a fost cel mai bun om de pe teren, eforturile sale evidenţiindu-l. Cel mai frumos eseu al meciului l-a marcat mijlocaşul la grămadă al galezilor, care după ce a introdus balonul în grămada ordonată, a preluat de la linia a treia şi a reuşit o excepţională cursă pe partea închisă, de la centrul terenului. 

Diferenţa la pauză, 21 - 7, s-a păstrat până la sfârşitul meciului, deşi galezii au mai marcat două eseuri, unul transformat, la fel ca englezii prin forţa de penetrare a înaintaşilor de la mică distanţă, dar englezii au marcat şi ei de trei ori din lovitură de pedeapsă, fundaşul Elliott Daly pecetluind scorul printr-un frumos drop goal din mişcare.

Ţara Galilor suferă astfel prima înfrângere din februarie 2018 şi ratează posibilitatea de a prelua oficial poziţia numărul 1 în clasamentul World Rugby, deţinută de Noua Zeelandă fără întrerupere de 10 ani. Neozeelandezii pierduseră cu 47-26 în faţa Australiei, în Turneul celor 4 Naţiuni. 

Comentarii