Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Frisk Cristian

Ştiri / Sport

20 Mar. 2019 / 22:01

Tenis de masă la Universiada Naţională

La sala specializată de tenis de masă a Universităţii de Stat din Moldova (USM), cea mai bine dotată din capitală, s-a desfăşurat astăzi turneul feminin din cadrul Universiadei instituţiilor de învăţământ superior din ţară, relatează MOLDPRES.

Meciul disputat de maestrul internaţional Olga Blizneţ, masterand la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS), campioană naţională en-titre, şi maestrul sportului Ecaterina Jibric, campioană a Republicii Moldova anul trecut, studentă la facultatea limbi moderne de la USM, a fost derbiul concursului. Defensiva întruchipată în stilul de joc al Olgăi Blizneţ şi atacul al cărei adeptă este Ecaterina Jibric s-au înfruntat într-o partidă care conta mult în lupta pentru primul loc pe echipe. A învins cu scorul 3-0 (11-6, 11-6, 11-8) Olga Blizneţ.

În partida de dublu în care perechea Olga Blizneţ-Alina Sandul s-a înfruntat cu duetul Ecaterina Jibric-Anastasia Borovscaia a fost înregistrat scorul 3-1 şi echipa de la USEFS pentru care a mai jucat Doina Stegărescu şi-a adjudecat titlul de campioană universitară. Ea a învins în toate cel cinci partide disputate. ”Am câştigat pentru că avem un lot mai puternic, experimentat”, a declarat pentru agenţie la finele competiţiei Olga Blizneţ.

Selecţionata de la USM a ocupat locul doi, iar formaţia Academiei de Studii Economice din Moldova s-a clasat pe locul trei. ”Esenţialul este, în primul rând, că după reluarea turneelor universitare în urmă cu doi ani la cele circa 20 probe din programul competiţional numărul de echipe participante este în creştere”, a subliniat în alocuţiunea de la finele competiţiei secretarul Federaţiei Moldoveneşti a Sportului Studenţesc şi a Veteranilor Sportului, Veaceslav Mârzac.

Până în prezent s-au desfăşurat turnee la cinci probe din programul Universiadei. Două dintre ele (voleiul feminin şi şahul) au fost câştigate de selecţionata de la USM, alte două (baschetul feminin şi tenisul de masă feminin) de reprezentativa USEFS, iar la futsal campioană a devenit formaţia Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Comentarii