Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

31 Aug. 2019 / 21:00

Tragedie în sportul mondial

Pilotul de Formula 2 Anthoine Hubert, în vârstă de 22 de ani, a decedat sâmbătă, 31 august, pe circuitul Spa-Francorchamps, la Marele Premiu de Formula 2 al Belgiei. Totul s-a întâmplat în urma unui accident grav, în care au mai fost implicaţi alţi doi sportivi, potrivit Mediafax.

Tânărul francez s-a stins din viaţă în urma impactului cu maşina condusă de americanul Juan Manuel Correa, la o viteză de 170 la oră. Maşina lui Hubert a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de monopostul condus de Juan Manuel Correa, care, potrivit bbc.com, a ajuns la un spital din Liege şi este în stare stabilă.

FIA regretă să informeze că pilotul maşinii cu numărul 10, Anthoine Hubert, a fost rănit grav şi a murit la ora 18:35. Pilotul maşinii cu numărul 12, Juan-Manuel Correa, este stabil şi este tratat la spitalul din Liege. Vom reveni cu amănunte în privinţa stării de sănătate a lui Correa”, a fost mesajul celor de la FIA.

În accident a mai fost implicat un al treilea monopost, care a lovit una dintre maşinile implicate. Pilotul acestuia din urmă, Marino Sato, a părăsit pe propriile picioare locul accidentului.

În urma evenimentului, sursa a fost întreruptă definitiv. Născut în Lyon, Franţa, Hubert a decedat la vârsta de 22 de ani, fiind pilot la Renault.

Comentarii