Ştiri

Sursa imaginii: flograppling.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

30 Noi. 2019 / 16:38

Turneu internaţional de judo la Chişinău

Turneul internaţional în memoria lui Vasile Luca, antrenorul emerit din Moldova, a reunit la Chişinău 320 de sportivi din 11 ţări. La a şaptea ediţie a turneului nu au lipsit luptători din Ungaria, Portugalia, Italia sau Azerbaijan, relatează Mesager.

Pe parcursul ultimilor şapte ani, discipolii şi prietenii unuia dintre cei mai renumiţi antrenori din ţara noastră organizează anual turneul de judo în memoria lui Vasile Luca.

Dinastia Luca este continuată de fiul patriarhului judoului moldovenesc, Andrei, care, fiind antrenor, a privit cu mare atenţie luptele din turneul internaţional.

Vasile Luca a activat pe toată durata carierei la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, iar competiţia din acest an a fost organizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Federaţiei Moldoveneşti de Judo şi a diferitor sponsori.  

Vasile Luca i-a pregătit pe campionii Uniunii Sovietice de tineret la sambo Anatol Canonic şi Alexei Savinov, campionul URSS la judo (tineret) Mihail Vdovicenco, campionii europeni la judo (tineret) Valeriu Corlăteanu şi Ilie Stratan. În colaborare cu Constantin Mereacre şi Victor Gorobeţ, i-a educat pe Victor Bivol, medaliat la Europene şi Mondiale, Nicolae Belocosov, premiant la Europene.

Comentarii