Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

17 Mar. 2020 / 17:51

Turneul preolimpic european de la Londra, anulat

Boxerul moldovean Alexandru Paraschiv nu va lupta pentru o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis să întrerupă turneul preolimpic european de la Londra, din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Mesager.

Turneul de la Londra, care a început sâmbătă şi trebuia să se încheie pe 24 martie, la Copper Box Arena, reunea circa 350 de pugilişti şi pugiliste din peste 40 de ţări. În primă instanţă, grupul de lucru a decis ca începând de luni meciurile să se dispute cu porţile închise, dar după primele două sesiuni a hotărât suspendarea turneului.

Alexandru Paraschiv era singurul boxer moldovean rămas în concurs care ar fi trebuit să continue lupta la turneul de calificare de la Londra către Jocurile Olimpice de la Tokyo în categoria de 63 de kg. Paraschiv urma să-l întâlnească pe francezul Sofiane Oumiha, vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017 şi dublu vicecampion european, dar turneul de la Londra a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

În cazul unei victorii, Paraschiv, ar fi obţinut calificarea la Olimpiadă niponă. De asemenea, au fost suspendate şi turneele preolimpice de la Buenos Aires (finalul lunii martie şi începutul lui aprilie) şi Paris (mai). Grupul de lucru din cadrul CIO speră într-o desfăşurare a calificărilor pentru JO 2020 în mai şi iunie.

 

Comentarii