Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

25 Oct. 2020 / 11:14

Un maraton dedicat Universităţii de Medicină a fost desfăşurat la Chişinău

Au alergat 75 de kilometri cu prilejul aniversării celor 75 de ani de la fondarea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Într-un astfel de mod inedit, mai mulţi studenţi şi rezidenţi ai instituţiei şi-au exprimat recunoştinţa pentru efortul profesorilor de a-i îndruma pe calea cunoştinţelor, relatează Moldova 1.

Cifra 75 a fost simbolul maratonului calităţii, excelenţei şi al performanţei. 75 de studenţi şi rezidenţi au alergat 75 de kilometri prin Chişinău. Traseul nu a fost unul uşor. În ritm alert, participanţii au traversat Parcul Dendrarium, Parcul Valea Morilor şi Parcul Valea Trandafirilor din capitală.  

„Sunt ultimul an la universitate. Eu sunt o amatoare a alergatului. Astăzi mi-am depăşit toate limitele, am alergat 42 de kilometri. M-am simţit foarte motivată. Am vrut acest maraton să-l dedic universităţii, pentru că a avut grijă de noi, ne-a învăţat modul sănătos de viaţă”, a spus Ana Plăcintă, participantă.  

Rezidentul Iurie Noroc a fost singurul care a parcurs cei 75 de kilometri într-un timp record - şapte ore şi jumătate. Viitorul medic a fost şi iniţiatorul acestui maraton aniversar.

„Mi-am propus acest maraton, de fapt este un ultramaraton, să-l dedic universităţii, profesorilor care au investit în mine, care m-au format ca personalitate”, a declarat Iurie Noroc.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” şi-a început activitatea în 20 octombrie 1945. În prezent, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" studiază şapte mii de tineri din ţară, dar şi din 30 de state ale lumii.

Comentarii