Ştiri

Sursa imaginii: digisport.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

04 Sep. 2019 / 20:24

US Open: Americanca Serena Williams şi-a zdrobit adversara în sferturi

Serena Williams şi-a zdrobit adversara în sferturi la US Open. Americanca devine al doilea star al tenisului cu 100 de victorii la New York şi a egalat un record deţinut de Simona Halep, relatează Mesager.

Serena Williams a obţinut în faţa chinezoaicei Qiang Wang, victoria cu numărul 100 la US Open, devenind doar a doua jucătoare din istorie care atinge această bornă. Marea campioană americană şi-a pulverizat adversara, aflată pentru prima dată în sferturile unui turneu de Mare Şlem, încheind partida în doar 44 de minute, scor 6-1, 6-0, fără ca Wang să fi reuşit măcar o lovitură câştigătoare.

Serena Williams s-a calificat, în semifinale, acolo unde o va înfrunta pe favorita 5, Elina Svitolina. Pe tabloul principal, Daniil Medvedev s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, după o victorie extrem de surprinzătoare în faţa elveţianului Stan Wawrinka, neînvins până acum în carieră în sferturi la Grand Slam-uri.

Rusul, favorit 5 la Flushing Meadows, a reuşit la final, după două ore şi 34 de minute de joc împotriva campionului ediţiei 2016, să smulgă aplauze publicului care, timp de două meciuri, răspunzând provocărilor sale, l-a huiduit şi l-a apostrofat. La 23 de ani, Daniil Medvedev este cel mai tânăr semifinalist la US Open din 2010 încoace, de la Novak Djokovic. Medvedev este şi primul jucător rus ajuns în careul de aşi la US Open după Mihail Youzhny.

Comentarii