Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Sport

20 Noi. 2020 / 19:10

Victor Sterpu, campion european la judo

Judocanul moldovean Victor Sterpu şi-a adjudecat medalia de aur la Campionatul European desfăşurat în perioada 19-21 noiembrie curent în oraşul Praga (Cehia). Aceasta este prima distincţie supremă obţinută de un reprezentant al Republicii Moldova la un campionant continental de judo rezervat categoriei de seniori. Victor Sterpu a luptat în finala competiţiei la categoria de greutate 73 kg, repurtând victorie în faţa georgianului Lasha Shavdatuashvili şi devenind astfel campion european la judo.

La Europenele din Cehia o prestaţie de zile mari a avut încă un conaţional de-al nostru, Denis Vieru (66 kg), care în prima zi de concurs a cucerit medalia bronz. Discipolul lui Veaceslav Bacal a trecut mai întâi de irlandezul Nathon Burns, apoi l-a învins pe spaniolul Alberto Gaitero (campion european la tineret U-23 în 2018). În faza sferturilor el a cedat în faţa sârbului Strahinja Bunčić (deţinător al medaliei de bronz la Europenele de tineret U-23 din 2017). În recalificări, chişinăuianul l-a depăşit pe germanul Sebastian Seidl (locul III la Jocurile Europene de la Baku 2015), iar în lupta pentru distincţia de bronz a ieşit victorios din confruntarea cu georgianul Vaja Margvelaşvili (campion european în 2016 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 2017).

Campionatul European de Judo se desfăşoară în perioada 18-21 noiembrie în Praga, Republica Cehă. În cadrul competiţiei concurează 345 de sportivi de performanţă din 40 de ţări.

Republica Moldova este reprezentată la competiţia internaţională de sportivii Lotului Naţional de Judo: Vadim Bunescu, Denis Vieru, Cristina Blanaru, Petru Pelivan, Victor Sterpu, Dorin Goţonoagă, Nicon Zaborosciuc.

 

 

 

Comentarii