Ştirile Zilei

16 Feb. 2019 / 18:27

Elevi din 13 raioane ale ţării participă la un concurs de ştiinţe şi inginerie

Aproape 100 de elevi din 13 raioane ale ţării participă la Concursul Naţional de Ştiinţe şi Inginerie „Mold SEF”, ce se desfăşoară în aceste zile la Chişinău. Proiectele sunt la trei categorii tematice: ştiinţe şi matematică, ştiinţe aplicate şi tehnologii informaţionale. Evenimentul are drept scop identificarea şi dezvoltarea inteligenţei multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, ştiinţelor naturale, ştiinţelor tehnice şi de inginerie, cât şi susţinerea copiilor dotaţi din Moldova, relatează Mesager.

16 Feb. 2019 / 16:34

Lucrări şi prezentări din cadrul campaniei „Sunt important, nu mă ignora!”, premiate

Peste 400 de copii din întreaga ţară au desenat, au scris eseuri şi ai jucat în scenete teatralizate. Copiii au participat la trei concursuri organizate de către Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, în cadrul campaniei cu genericul „Sunt important, nu mă ignora!”. Cele mai bune lucrări şi prezentări ale copiilor au fost premiate cu diplome şi seturi de cărţi, relatează Mesager.

16 Feb. 2019 / 16:00

O icoană făcătoare de minuni se află la Catedrala Mitropolitană din Chişinău

O copie din secolul al XIX-lea a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriţi” a fost adusă la Chişinău. Sâmbătă şi duminică creştinii se pot închina la această icoană, ce se află la Catedrala Mitropolitană din Chişinău „Naşterea Domnului”, relatează Mesager.

16 Feb. 2019 / 15:47

Femeile rome, instruite cum să ia decizii politice la nivel local

Femei de etnie romă din diferite localităţi ale ţării sunt instruite şi încurajate să se implice în procesul de luare a deciziilor politice la nivel local. În cadrul unui atelier, ce are loc pe 16 şi 17 februarie, au fost invitate 22 de femei, iar pentru altele 22 de femei instruirile vor avea loc în luna martie. Activităţile sunt parte a programului „Femeile rome în politică”, scrie IPN.

16 Feb. 2019 / 15:00

Interpretul Ştefan Petrache trece prin momente grele

Îndrăgitul interpret din Republica Moldova, Ştefan Petrache, trece prin momente de grea încercare. De mai mulţi ani suferă de diabet zaharat, ce i-a adus şi alte complicaţii. Ieri artistul urma să suporte o intervenţie chirurgicală la inimă, însă medicii au decis să-i monitorizeze încă câteva zile starea de sănătate, astfel operaţia a fost programată pentru luni, relatează Moldova 1.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Sondaj

Credeţi că Republica Moldova va reuşi să se califice în finala Eurovision 2019?