Ştirile Zilei

11 Iul. 2020 / 19:56

În râul Durleşti au loc lucrări de curăţare şi adâncire a albiei

70 la sută din lucrările de curăţare şi adâncire a albiei râului Durleşti, în perimetrul străzii Gheorghe Codreanu au fost deja realizate. Asigurarea vine din partea primarului general al capitalei, Ion Ceban, care a mers în zonă să inspecteze calitatea acestora. Acţiunile de consolidare a fluviului erau necesare pentru a evita inundarea blocurilor din preajmă, în urma ploilor abundente, relatează Mesager.

11 Iul. 2020 / 19:10

Artişti moldoveni în izolare. Serge Vasilendiuc: „Aş vrea să pot să îmi văd mama, aş vrea acasă”

S-a născut la Bălţi, şi-a făcut studiile la Chişinău, în România şi, mai nou, în Polonia, ţara care i-a devenit în timp cea de-a doua casă. Spune că arta este pasiunea sa de mic copil, iar turismul – pasiunea pe care a descoperit-o în timp. Vorbim despre pictorul Serge Vasilendiuc, protagonistul emisiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova. Despre cum s-a schimbat viaţa artistului odată cu restricţiile impuse de pandemie, cum este viaţa în autoizolare şi cât de grav a fost afectat domeniul cultural, dar şi cel al turismului în Polonia, a încercat să afle jurnalista Oxana Gherman-Roşca.

11 Iul. 2020 / 17:43

Agricultorii estimează pierderi de peste 50% din cauza secetei

Republica Moldova se confruntă cu unul dintre cei mai secetoşi ani, culturile de toamnă sunt afectate în proporţii mari. Specialiştii prognozează că cea mai drastică scădere a producţiei la hectar va fi la grâu. În acest sens, autorităţile pregătesc o nouă rectificare la Buget, care prevede alocarea unei sume suplimentare pentru subvenţii în agricultură. Premierul, Ion Chicu a precizat că este vorba despre un suport adiţional la cele 100 de milioane de lei, care au fost incluse la fondul de subvenţionare, relatează Mesager.

11 Iul. 2020 / 17:07

COVID-19 în Moldova: Alte 284 de cazuri noi de infecţie

Alte 284 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 12 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, două sunt de import din Federaţia Rusă.Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă că alte cinci persoane au fost răpuse de noul tip de coronavirus.

11 Iul. 2020 / 13:30

Guvernul alocă bani pentru localităţile afectate de ploi

12 milioane de lei pentru localităţile afectate de ploi. Banii vor fi alocaţi de Guvern din Fondul de Intervenţii pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale. O decizie în acest sens a fost luată la şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, relatează Moldova 1.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!