Ştirile Zilei

22 Aug. 2019 / 16:24

Training „Social Media: Strategy & Leadership” pentru jurnalişti

În perioada 9 - 12 septembrie 2019 Centrul de instruire continuă din cadrul Companiei „Teleradio-Moldova” invită jurnaliştii care activează la TV, radio şi platforme de ştiri on-line din Republica Moldova la un training dedicat Social Media.

22 Aug. 2019 / 16:21

ANSA solicită agenţilor economici să informeze autorităţile în cazul pieirii animalelor

Numărul focarelor de pestă porcină este în continuă creştere în ultimii ani. În anul 2019, până la moment, pe teritoriul Republicii au fost înregistrate 20 focare de pestă porcină africană. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) bate alarma şi solicită proprietarilor de porcine, să informeze urgent subdiviziunile sale teritoriale, medicii veterinari sau autorităţile publice locale, în cazul îmbolnăvirii şi pieirii animalelor sau a depistării cadavrelor de porci domestici sau mistreţi, relatează Mesager.

22 Aug. 2019 / 15:55

Maia Sandu, la Vilnius: Unica soluţie de dezvoltare a ţării noastre este integrarea în Uniunea Europeană

În cadrul vizitei sale oficiale la Vilnius, Prim-ministrul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda. Oficialii au discutat despre perspectivele cooperării moldo-lituaniene pe multiple planuri, evoluţiile politicii interne din ambele ţări, implementarea agendei de reforme în Republica Moldova, fiind abordate inclusiv problemele regionale de securitate, se menţionează în comunicatul Guvernului.

22 Aug. 2019 / 13:16

Opera „Ştefan cel Mare” de Gheorghe Mustea - unică în patrimoniul naţional

Munca de zeci de ani a compozitorului-academician Gheorghe Mustea s-a încununat cu o primă victorie. A fost editată şi prezentată partitura operei „Ştefan cel Mare”, o creaţie monumentală unica în patrimoniul naţional şi universal despre faptele şi măreţia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. La lansare a răsunat apelul de a monta opera pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, relatează Moldova 1.

22 Aug. 2019 / 11:30

Alexandr Slusari: BNM cunoştea situaţia din sistemul bancar din 2014 şi nu a acţionat

Banca Naţională a Moldovei cunoştea situaţia precară din sistemul bancar din 2014 şi nu a acţionat pentru a stopa tranzacţiile ilegale. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, Alexandr Slusari. Potrivit lui, ieri a fost audiat fostul ministru al Finanţelor, Anatol Arapu care a prezentat informaţii importante referitor la activitatea celor 3 bănci în perioada 2013 – 2014, a specificat Alexandr Slusari, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!