News

photo source:

News / Press Releases TRM

30 Oct. 2020 / 09:50

Radioul Naţional – 90 de ani în eter

30 octombrie 2020

               

Radiodifuziunea din Republica Moldova celebrează 90 de ani de emisie, continuând să creeze conţinut de calitate, valorificat prin intermediul loialităţii publicului de aproape un secol. Longevitatea postului Radio Moldova se datorează echipei de profesionişti, care contribuie la creşterea şi dezvoltarea instituţiei, dar şi la menţinerea acesteia în topul preferinţelor radioascultătorilor.

 

Angajamentul pe care şi-l asumă radiodifuziunea în faţa radioascultătorilor este indispensabil unei societăţi democratice, în care tronează informarea corectă şi promovarea standardelor internaţionale. Radiodifuzorul public îşi satisface cu onestitate misiunea de informare corectă şi imparţială a cetăţenilor, privind realităţile din ţară, garantează în programele sale echilibrul şi pluralismul politico-social, protejează moralitatea, patrimoniul lingvistic şi valorile naţionale şi europene, contribuind la avansarea Republicii Moldova pe calea transformărilor democratice.

În contextul aniversării, Olga Bordeianu, Directorul General al Companiei ”Teleradio-Moldova” felicită cordial echipa radio, exprimându-şi recunoştinţa pentru efortul depus şi profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului. Emisiunile radio sunt recunoscute şi apreciate de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova. Acest succes se datorează activităţii cu dedicaţie a tuturor reporterilor, regizorilor, prezentatorilor, redactorilor, producătorilor care fac parte din familia radio.

”Transmit un mesaj de felicitare tuturor celor care au participat şi care continuă să ia parte la crearea produsului audio, pentru capacitatea de a oferi informaţii corecte, verificabile şi transparente, de a realiza emisiuni educative şi culturale de calitate, dar şi pentru cele de diverstisment. Cu această ocazie remarcabilă, îmi exprim recunoştinţa profundă faţă de talentul angajaţilor, care promovează cu dedicaţie principii ca profesionalism şi responsabilitate în munca de zi cu zi. Încercările prin care au trecut membrii echipelor TRM au servit drept imbold spre adaptare şi progres, demonstrându-şi iscusinţa prin emisiunile pe care le produc.

Fiecare an de activitate a instituţiei publice vine cu provocări care sunt esenţiale pentru educarea flexibilităţii şi creativităţii în rândul jurnaliştilor. În condiţiile actualei pandemii, procesul de lucru al multor echipe de producţie a fost modificat, dar au continuat să-şi îndeplinească obligaţiunile cu mult curaj şi dedicaţie, fapt pentru care aducem laude membrilor acestora pentru răbdare şi muncă asiduă, fără de care nu ar fi posibil să se reflecte corect şi imparţial realitatea cu care se confruntă ţara.

Mulţumim radioascultătorilor pentru înţelegere şi respect faţă de producătorii emisiunilor. Sperăm să consolidăm încrederea generaţiei actuale de consumatori, să adunăm în jurul radioului generaţii viitoare cu gândire critică şi constructivă. Actualmente, este deosebit de important să menţinem direcţia clară în informarea echilibrată şi imparţială a publicului, fiind o sursă demnă de încredere pentru oamenii din întreaga ţară. Varietatea produselor pe care le oferă Radio Moldova, Radio Moldova Muzical şi Radio Moldova Tineret contribuie la dezvoltarea complexă a audienţei, iar promovarea principiilor europene este esenţa progresului democratic al Republicii Moldova”, a menţionează Olga Bordeianu.

Cu prilejul celebrării aniversării de 90 de ani, Radio Moldova îşi trece în revistă succesele acumulate, obiectivele atinse, scopurile îndeplinite şi totodată, îşi propune să iniţieze noi proiecte şi să menţină tradiţia de a fi o sursă principală de informare identificată de fiecare cetăţean al Republicii Moldova.

 

           

Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
IPNA Compania ” Teleradio-Moldova”

Show Comments