Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

27 Ian. 2023 / 13:53

Jurnaliştii „Teleradio Moldova” în vizită de studiu în Germania

În perioada 23-24 ianuarie 2023, cea mai populară platformă pentru tineri şi adolescenţi din Germania a organizat o instruire în Mainz la care a participat Maria Cojocaru, producătoare în Redacţia Documentare, Investigaţie şi Co-producţie din cadrul IP Compania „Teleradio Moldova”.

Instruirea a fost organizată în parteneriat cu EBU, European Broadcasting Union, a cărei membră este şi Compania „Teleradio Moldova”. Trainingul s-a desfăşurat la sediul platformei FUNK din Mainz, Germania. Platforma este finanţată din bugetul de stat şi primeşte anual 45 milioane de Euro. Este prima din Germania care creează  conţinut pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 14-29 ani. În toţi aceşti ani, platforma a reuşit să dezvolte cu succes peste 60 de formate pentru tineri, de la podcasturi, la filme documentare, toate fiind adaptate în exclusivitate pentru platforme de social media (Instagram, Facebook, Youtube, TikTok şi Snapchat). Pe parcursul activităţii sale, platforma a reuşit să adune o audienţă de 36% formată din tineri.

Vizita a constat dintr-un workshop organizat de platforma pentru tineret, în cadrul căruia participanta din partea „Teleradio Moldova”, Maria Cojocaru şi reprezentanţii  instituţiilor media membre EBU din alte 8 ţări, au creat idei de conţinut digital destinate tinerilor şi adaptate pentru diversitatea platformelor de social media.

De asemenea, echipa platformei FUNK a oferit sfaturi pentru a atrage publicul tânăr şi a crea conţinut de interes pentru aceştia. Totodată, participanţii au făcut schimb de idei despre modalităţile de a atrage tânăra generaţie către canalele media tradiţionale şi adaptarea produsul destinat platformelor online pentru difuzarea TV/radio. 

Alte ţări participante în cadrul vizitei de studiu au fost: Albania, Lituania, Muntenegru, Germania, Kosovo, Letonia, Lituania şi  Elveţia.

Comentarii