Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

25 Ian. 2023 / 17:46

Răspunsul Comitetul de organizare a Selecţiei Naţionale Eurovision 2023 la contestaţia duetului Massimo Sinceri şi DA-MUSE

În data de 24 ianuarie, duetul Massimo Sinceri şi DA-MUSE a contestat decizia Comitetului de organizare a Selecţiei Naţionale privind descalificarea acestuia din Concurs.

În prima etapă a concursului, în rezultatul audierilor repetate a pieselor, Comitetul de organizare a stabilit că piesa prezentată de Massimo Sinceri şi DA-MUSE este interpretată aproape în întregime de solistul Massimo Sinceri, care deţine cetăţenia Italiei, iar DA-MUSE (Dumitriţa Vozian), în calitate de solistă care deţine cetăţenia Republicii Moldova, interpretează doar refrenul cântecului, vocea acesteia fiind greu de identificat în înregistrare. 

Respectiv, a fost stabilit că piesa prezentată la Concurs nu corespunde prevederilor punctului 2.7 din Regulament, deoarece la interpretarea piesei nu a fost respectată cerinţa privind contribuţia solistului care are cetăţenia altui stat în proporţie de 50% sau mai mică decât contribuţia solistului din Republica Moldova. 

Prin urmare, Comitetul de organizare a decis descalificarea piesei şi neadmiterea candidaţilor (duetului) Massimo Sinceri şi DA-MUSE (Dumitriţa Vozian) la etapa Audiţiilor LIVE.

Comitetul de organizare a Selecţiei Naţionale a concursului Eurovision 2023 a examinat contestaţia candidaţilor Massimo Sinceri şi DA-MUSE  (Dumitriţa Vozian), depusă în cadrul Selecţiei Naţionale pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concursul Eurovision 2023 şi comunică următoarele: „În temeiul circumstanţelor expuse, calificăm întemeiată decizia privind neadmiterea candidaţilor Massimo Sinceri şi  DA-MUSE (Dumitriţa Vozian) la a doua etapă a Concursului, prin urmare cerinţele din contestaţiile înaintate sunt neîntemeiate şi nu pot fi satisfăcute.” a specificat Corneliu Durnescu, preşedintele Comitetului de organizare a Selecţiei Naţionale Eurovision 2023.

Conform pct. 2.7 din Regulamentul cu privire la desfăşurarea selecţiei naţionale şi desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2023: „La concurs sunt admişi interpreţi (solist, lead vocalist) care deţin cetăţenia Republicii Moldova. În cazul colaborărilor se admit şi cetăţeni ai altor state, într-o componenţă nu mai mare de 50% din numărul total de solişti. În cazul unui singur solist, acesta va deţine cetăţenia RM în mod obligatoriu.” 
 

Comentarii