Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

19 Ian. 2023 / 11:00

Reprezentanţii TRM au participat la forumul „Impulsionarea absorbţiei de fonduri europene în Republica Moldova – ţară candidată UE”

Reprezentanţii Departamentului Comunicare şi Relaţii Internaţionale al IP Compania „Teleradio Moldova” au participat, în data de 13 ianuarie 2023, la Forumul „Impulsionarea absorbţiei de fonduri europene în Republica Moldova – ţară candidată UE”, care s-a desfăşurat la Iaşi.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Iaşi  în colaborare cu Institutul de Dezvoltare şi Expertiză  a Proiectelor. Printre participanţii care au vorbit în cadrul Forumului se numără: Iurie Calestru - director de programe în cadrul IDEP, Costel Alexe - preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Nelu Tătaru - preşedintele Comisiei pentru „Sănătate şi Familie” din Camera Deputaţilor, fost Ministru al Sănătăţii Tudorel Toader - rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi  Benoni Moruzi - primar şi preşedinte al ACOR Iaşi.

Scopul vizitei a fost stabilirea unor parteneriate interinstituţionale în vederea preluării bunelor practici privind absorbţia fondurilor pre-aderare disponibile pentru Republica Moldova începând cu anul 2023, dar şi în vederea realizării unor proiecte mixte moldo-române cu finanţare europeană.

Iurie Calestru, Director de programe în cadrul Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor a relatat despre importanţa implementării standardelor europene în Republica Moldova, pentru a facilita realizarea proiectelor moldo-române. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a menţionat problema comună a Republicii Moldova şi României, care îngreunează procesul de realizare a proiectelor, şi anume birocraţia.

Pe lângă reprezentanţii TRM, delegaţia Republicii Moldova a fost constituită din reprezentanţii a 3 Consilii Raionale, 25 de instituţii medicale, 15 instituţii de învăţământ şi grupuri de acţiune locală. După participarea la Forum, membrii delegaţiei au vizitat Casa Muzeului şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Sfânta Maria” din Iaşi.
 

Comentarii