Ştiri

Sursa imaginii: eurovision.tvr.ro

Ştiri / Comunicate TRM

26 Ian. 2024 / 09:43

România nu participă la Eurovision Song Contest 2024

Ieri, 25 ianuarie, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a anunţat că, din cauza constrângerilor financiare, România nu va participa la Eurovision Song Contest 2024.

În urma şedinţei radiodifuzorului public, decizia de a nu participa în cadrul competiţiei muzicale a fost aprobată cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri" şi 4 „împotrivă".

Conform informaţiei de pe site-ul eurovision.tvr.ro, „Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conţine suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internaţional”.

România s-a alăturat concursului Eurovision în anul 1994. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Luminiţa Anghel şi Sistem în 2005 şi de Paula Seling şi Ovi în 2010, care s-au clasat pe locul al treilea. 

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 şi 9 mai, iar ţara câştigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.
 

Comentarii