Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

16 Apr. 2024 / 17:24

Schimbări în modalitatea de tragere la sorţi a ordinii de evoluare în Marea Finală ESC 2024

Astăzi, 16 aprilie, organizatorii celei de-a 68-a ediţii a Eurovision Song Contest 2024 au anunţat schimbări în modul în care ţările finaliste vor extrage ordinea evoluării în Marea Finală.

În anii precedenţi, statele care au reuşit să obţină un loc în Marea Finală, urmau să tragă la sorţi doar în ce parte a finalei vor evolua - prima parte ( piesele 1-13) sau a doua parte (piesele 14-26), iar producătorii concursului alegeau numărul de ordine al fiecărui concurent. 

În acest an va fi introdusă o nouă categorie pentru tragerea la sorţi -  „Alegerea producătorului” ( "Producer's Choice").

Radiodifuzorul suedez SVT a declarat că 25 dintre cele 26 de ţări din Marea Finală (Suedia, ţara gazdă, a extras deja numărul de ordine 1) vor putea să tragă la sorţi prima parte, a doua parte sau Alegerea Producătorului în cadrul extragerii pentru ordinea de evoluare în Marea Finală.

Acest lucru înseamnă că, dacă un artist va trage la sorţi "Producer's Choice", producătorii emisiunii vor putea plasa piesa respectivă oriunde în prima sau a doua parte a ordinii de evoluare în finala de pe 11 mai.

Astfel, vor exista 6 locuri care pot fi trase la sorţi în prima parte a finalei, 6 locuri  în a doua parte şi 13 locuri la alegerea producătorului.

Ediţia din 2024 a concursului Eurovision Song Contest va avea loc la Malmö, Suedia, în perioada 7-11 mai. Prima semifinală va fi organizată, marţi, 7 mai, iar cea de-a doua, joi, 9 mai. Marea finală va avea loc  sâmbătă, 11 mai.


 

Comentarii