Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

01 Iun. 2023 / 12:08

„Teleradio-Moldova” şi TVR, în calitate de membri ai EBU, transmit împreună Summitul EPC

Compania Publică „Teleradio-Moldova” („Teleradio-Moldova”) şi Societatea Română de Televiziune (SRTV), în calitate de membri ai Uniunii Europene de Radiodifuziune (UERT), şi-au conjugat eforturile pentru difuzarea Summitului Comunităţii Politice Europene din data de 1 iunie.

Summitul, având drept scop dezvoltarea comunicării şi colaborării între naţiunile europene, este un eveniment semnificativ în peisajul politic al regiunii.

Producţia video a unei astfel de transmisiuni necesită experienţă şi resurse tehnologice considerabile. Pentru a asigura mediatizarea TV de cea mai bună calitate, SRTV a sprijinit „Teleradio Moldova” prin furnizarea de echipament performant.

Transmisiunea evenimentului istoric este asigurată de o echipă de top alcătuită din aproximativ 60 de tehnicieni, regizori, cameramani şi specialişti în televiziune de la SRTV.  Echipa TVR utilizează 20 de camere şi  2 care mobile care permit producţia a două programe live simultan. 

Vlad ŢURCANU, Directorul General al I.P. Compania „Teleradio Moldova”, a declarat: „În această perioadă, Republica Moldova stabileşte şi valorifică legături pe tot cuprinsul Europei. Teleradio-Moldova face acest lucru la nivel mediatic, în primul rând cu colegii noştri de la UERT şi din România. Societatea Română de Televiziune, prin domnul Preşedinte-Director General Dan Turturică şi divizia tehnică a SRTV, ne-a acordat, pentru acest eveniment, un sprijin nepreţuit şi le suntem extrem de recunoscători pentru această mână de ajutor şi pentru profesionalismul lor.”

 

SRTV şi „Teleradio-Moldova” au folosit infrastructura Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, cea mai importantă alianţă din lume a radiodifuzorilor publici, pentru ca transmisiunea să ajungă în lumea întreagă.   

„Teleradio-Moldova” pune la dispoziţia tuturor televiziunilor interesate semnal gratuit pe parcursul întregii zile. 


 

Comentarii