Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

13 Dec. 2018 / 16:49

START PENTRU EUROVISION 2019

IPNA Compania publică „Teleradio-Moldova” a dat start etapei naţionale a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest 2019. Comitetul de organizare a show-ului a aprobat Regulamentul de participare, iar începând cu ziua de astăzi, 13 decembrie, aspiranţii la un bilet pentru Tel Aviv, pot depune dosarele.

Pentru înscrierea în concurs candidaţii pot depune cererea de înregistrare şi materialele audio pe suport digital (lista materialelor - în strictă conformitate cu prezentul Regulament) până în data de 18 ianuarie 2019, ora 17:00 la Centrul de Colectare Eurovision 2019, din strada Hânceşti, 64, TV Moldova 1 (anticamera TV).

Dosarele vor fi recepţionate de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Dosarul poate fi expediat şi prin poşta electronică la eurovision@trm.md cu materialul audio ataşat în mp3 sau alt format popular.
 
Dosarele trebuie să conţină:
  • cerere de participare;
  • formularul în care se va indica numele, prenumele, data naşterii, reşedinţa, adresa, informaţia de contact;
  • garanţia drepturilor de autor asupra melodiei şi textului piesei se perfectează în formă de notă, care confirmă că piesa este una originală, nu a fost publicată până în data de 1 septembrie 2018, este creaţia autorului(-rilor) şi poate fi interpretată de către Participant.
  • versiunea printată a textului piesei şi traducerea, în cazul în care limba de interpretare este alta decât cea română;
  • piesa în varianta electronică.
Opţional:
  • pozele Participantului şi cele ale colectivului de dans (plan mare, plan mediu, plan general) pe suport digital sau prin mail, cu extensia *jpeg, rezoluţie minimă 1920*1080;
  • înregistrarea video a interpretării (varianta de lucru) prezentată pe suport digital este un avantaj.
Cea de-a 64-a ediţiei a Concursului Muzical Eurovision 2019  va avea loc în Israel, după ce anul trecut, la Lisabona, interpreta Netta a cucerit publicul cu piesa „Toy”. Concursul se va desfăşura în Tel Aviv Convention Center şi va fi format din două semifinale, 14 şi 16 mai, şi finala ce va avea loc la data de 18 mai 2019. Tradiţional, show-ul va fi transmis în direct de Moldova 1, Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD.

Comentarii