Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

28 Noi. 2022 / 12:04

Teleradio-Moldova lansează două site-uri noi pentru TV Moldova 1 şi Radio Moldova

Chişinău, 28 noiembrie 2022. Compania „Teleradio-Moldova”, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, lansează site-urile www.moldova1.md şi www.radiomoldova.md, corespunzătoare posturilor de radio şi televiziune. Site-ul actual al instituţiei, www.trm.md, rămâne funcţional până la configurarea deplină a noilor produse electronice.

Cele două platforme online sunt concepute să furnizeze publicului conţinut de o varietate largă, de la ştiri şi emisiuni audio şi video, până la transmisiuni în direct şi produse de arhivă. În acest scop, ele au fost dotate cu servicii solide de streaming TV, prin intermediul cărora se va putea urmări emisia directă de la TV Moldova 1 şi Radio Moldova.

Proiectul face parte din strategia „Teleradio-Moldova” de extindere în spaţiul on-line a operaţiunilor sale editoriale. Instituţia publică a audiovizualului îşi va îndeplini astfel într-o măsură sporită una dintre misiunile care-i revin în conformitate cu legea, acea de informare corectă a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv a celor de peste hotare.

Pe lângă reflectarea evenimentelor de actualitate, locale şi internaţionale, cele două platforme vor acorda spaţii considerabile promovării obiectivului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, precum şi proiectelor culturale, educaţionale şi de infrastructură dezvoltate împreună cu România. În acelaşi timp, site-urile se vor concentra pe contracararea propagandei şi a fenomenului de fake news.

Din punct de vedere tehnic, site-urile www.moldova1.md şi www.radiomoldova.md au o scalabilitate înaltă, fiind asigurate împotriva unor eventuale atacuri cibernetice şi fiind capabile să reziste unui flux mare de utilizatori. O altă caracteristică a platformelor este flexibilitatea lor, care va permite adaptarea facilă a conţinutului la diferite design-uri, prin sistemul de markdown.

Proiectul „Crearea portalurilor pentru Radio Moldova şi TV Moldova 1” este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Conţinutul site-urilor www.moldova1.md, şi www.radiomoldova.md nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova al Guvernului României.

Serviciul de Comunicare şi Relaţii Internaţionale,

Persoana de contact:
Daria Capaţîna
Tel.: 067577697
daria.capatina@trm.md

Comentarii