Ştiri

Sursa imaginii: TRM

Ştiri / Comunicate

13 Noi. 2018 / 15:15

Training in-house pentru angajaţii postului public de televiziune

În perioada 5-10 noiembrie, în cadrul Centrului de instruire continuă al Companiei „Teleradio-Moldova” au avut loc cursuri in-house pentru cameramani, reporteri, producători şi moderatori de talk-show-uri, susţinute de specialişti de la televiziunile europene. Cursurile au fost organizate cu scopul îmbunătăţirii calităţii emisiunilor produse de către postul public de televiziune.

Training-urile au fost susţinute de Simon Hustings de la Fundaţia Thomson din Marea Britanie, Raghida Bahnam de la Al Arabiya & Hadath News Channels şi Barney Jones, jurnalist, fost producător de talk-show-uri, BBC. Susţinerea logistică şi financiară a fost oferită în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului media în Republica Moldova” implementat cu sprijinul Consiliului Europei şi al Uniunii Europene.

Pentru angajaţii Departamentului Producţie al televiziunii Naţionale fost realizat un curs teoretico-practic de familiarizare cu tendinţele inovative din domeniu. Producătorii şi moderatorii au fost instruiţi în baza experienţei acumulate de  postul de televiziune BBC în producerea talk-show-urilor, fiind analizate diverse tehnici de moderare şi de intervievare a invitaţilor.

Expertul a oferit moderatorilor şi echipelor de producţie consultanţă privind emisiunile pe care le fac şi a sugerat eventuale schimbări care ar putea fi făcute pentru a îmbunătăţi calitatea produselor media. Au fost organizate un şir de şedinţe de lucru cu moderatorii talk-show-urilor.

Trainerii europeni s-au deplasat cu echipele în teren pentru a pune în practică tehnici noi şi a lucra împreună cu reporterii. În cadrul trainingului pentru cameramani, expertul Simon Hustings a declarat participanţilor că „diferenţa, între un om care se joacă cu camera şi un profesionist, constă nu în talentul pe care îl are, dar în şcoala şi instruirea pe care o deţine, or vorbind despre imagine, talentul şi experienţa nu pot înlocui şcoala”.

Amintim că formarea şi instruirea continuă a angajaţilor IPNA Compania „Teleradio-Moldova” are loc în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului media în Republica Moldova” lansat de Consiliu Europei în comun cu Uniunea Europeană.

Serviciul Comunicare şi Relaţii Internaţionale,
IPNA Compania ”Teleradio-Moldova”

Comentarii