Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Cultură

09 Iun. 2022 / 13:09

30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-germane, în imagini. Expoziţie, găzduită la MAEIE

Trei decenii de relaţii diplomatice între Republica Federală Germania şi Republica Moldova, au fost prezentate printr-o expoziţie aniversară la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Imaginile marchează cooperarea moldo-germană în domeniul economic, social cât şi cultural, relatează Moldova 1.

Sute de mii de cetăţeni au beneficiat de proiecte multidimensionale, implementate cu sprijinul statului German.

„Aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice constituie şi un bun prilej de a reconfirma angajamentele noastre comune în vederea consolidării dialogului şi cooperării pe domenii de interes pe toate planurile, şi avem o cooperare extrem de bogată”, menţionează Vladimir Cuc, Secretar de Stat Ministerul de Externe.

„Domeniul culturii are foarte multe direcţii şi atunci pe fiecare direcţie a fost o cooperare fructuoasă. Produsul cultural trebuie cineva să îl consume. Dacă noi producem produs cultural doar pentru noi înşine asta e puţin, trebuie să ajungem în faţa străinilor”, afirmă Sergiu Prodan, ministrul Culturii.

Oficialii germani s-au arătat impresionaţi de cooperarea celor două state, dar şi de atitudinea moldovenilor faţă de refugiaţi.

„O ţară mică cu inimă mare - ce descriere perfectă pentru a reprezenta Republica Moldova. Îmi conferă o plăcere de a privi în spate la toată cooperarea şi parteneriatul dintre Republica Moldova şi Germania în ultimii 30 de ani, un parteneriat important pentru ambele ţări”, afirmă Claudia Roth, reprezentant Guvernul Germaniei.

Expoziţia este găzduită la Ministerul Afacerilor

Comentarii