Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Cultură

13 Iun. 2022 / 12:20

A fost inaugurată Sculptura Prieteniei dintre Republica Moldova şi statul Qatar

În Satul Cultural Katara, a fost inaugurată Sculptura Prieteniei dintre Republica Moldova şi Statul Qatar, dedicată celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice. La eveniment a fost prezentă şi prim-ministrul Natalia Gavriliţa, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chişinău.

Şefa Executivului a menţionat că, în ultimul timp, colaborarea dintre cele două ţări a cunoscut o ascensiune considerabilă, iar părţile rămân deschise spre dezvoltarea parteneriatului, fapt confirmat şi prin semnarea a două Acorduri care extind cadrul legal bilateral. 

 

„Opera de artă inaugurată astăzi simbolizeaza prietenia dintre popoarele şi statele noastre, dar şi intenţia de a dinamiza şi mai mult relaţiile bilaterale. Ne bucurăm că există o dorinţă reciprocă de a realiza împreună cât mai multe proiecte care vor aduce rezultate reale şi beneficii oamenilor”, a spus Natalia Gavriliţa. 


 
Tot astăzi, Natalia Gavriliţa a participat la inaugurarea expoziţiei sculpturilor de formă mică a artiştilor din Republica Moldova. Expoziţia cu genericul „Imaginea lumii în metal şi piatră” se desfăşoară la Doha, în perioada 12-28 iunie curent.

Comentarii