Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Cultură

30 Sep. 2022 / 14:33

A fost lansat filmul „Pandemia.md”, sub bagheta scenaristului Valeriu Jereghi (VIDEO)

Misiunea omului de creaţie în lumea modernă, confruntarea forţelor distructive: decăderea morală, sărăcia sau corupţia sunt temele noului film de lung metraj „Pandemia.md”. Producţia cinematografică a fost realizată sub bagheta regizorului şi scenaristului Valeriu Jereghi şi a avut premiera naţională la un cinematograf din capitală, relatează Moldova 1.


Subiectul filmului reflectă perioada carantinei de pandemie, în care un cunoscut regizor de film împreună cu familia se retrage într-un sat din Republica Moldova, unde se confruntă cu o realitate dură unde domină imoralitatea.

„Este un film despre moldoveni. Noi le oferim o oglindă prin acest film. Este o confruntare dintre un om de creaţie şi un reprezentant al lumii interlope, care astăzi ia amploare şi misiunea omului de artă este să se opună”, spune Valeriu Jereghi, regizor.

„Este despre dezamăgire, tristeţe, relaţia dintre oameni, virusul care a intrat în oameni, nu virusul propriu zis, ci al relaţiei dintre oameni lumea se manifestă altfel într-o zonă de molimă cine pe cine, care şi ce vrea să apuce”, spune Nicolae Jelescu, actor.

Rolul soţiei regizorului a marcat debutul în cinematografie al Oliviei Furtună.

„A fost un rol destul de complex pentru că nu am avut multe cuvinte de spus 1şi tocmai de asta a trebuit prin expresie, prin mimică să transmit starea şi caracterul personajului. Este o provocare foarte mare”, afirmă Olivia Furtună, actriţă.

„Este a treia experienţă. O experienţă superbă să mă filmez la tata pentru ca nu-i la fel de simplu cum s-ar părea deoarece când se dă REC la cameră: tata nu mai este tata, este regizorul, am emoţii”, menţionează Emilia Jereghi, actriţă.

Ronin Terente a jucat în film personajul negativ.  

„Societatea, lumea l-a făcut să fie aşa. Trăind în sărăcie vrea să scape şi în încercarea de a scăpa -face lucruri nu prea bune. Mă bucur că Moldova începe să facă fime şi tare sper să fim şi noi o mică parte a unei renaşteri a cinematografiei”, conchide Ronin Terente, actor.

Lungmetrajul „Pandemia.md” a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova.

 

Comentarii