Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

02 Aug. 2022 / 13:37

„Autognozie ghidată” - genericul unei expoziţii neobişnuite vernisată la Galeria „Bunker”

„Autognozie ghidată” este genericul unei expoziţii neobişnuite, ce aduce în atenţia vizitatorilor proiectele de diplomă, realizate de cei mai talentaţi absolvenţi ai Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” la specialitatea pictură. Vernisajul a avut loc la Galeria „Bunker” de la Academia de Arte, un spaţiu cultural alternativ subteran, transmite Moldova.


Viziunea tinerilor atrage prin creativitate, profunzimea gândirii plastice, dar şi prin maturitatea idelor transpuse în lucrări.

 „E o lucrare mai mult reprezentativă a conştiintei mele, tema a fost autoportretul. Lucrarea mai mult e un autoportret subconştient, adică m-am reprezentat inconştient” a spus Alexandra Barbară, absolventă.

Ecaterina Palamarciuc vine dintr-o familie de renumiţi pictori. A realizat pentru lucrarea de diplomă polipticul „Singurătate”.

„Sunt reprezentate 9 lucrări, deci 9 stări de spirit. Pe de o parte vedem singurătate, depresie, deznădejde, iar pe de alta parte, vedem şi lumina de la capătul tunelului”.

 „Am ales, de fapt 9 subiecte religioase, le-am realizat în tehnica  gravurii. Am ales 9 game de culori potrivite pentru temele mele”, a specificat Nicolae Guzun, absolvent.  

„În această selecţie de lucrări i-am reprezentat pe colegii mei cu care am învăţat în această perioadă. Suntem pasionati de creaţie, de pictură. E viitorul nostru”, susţine Nicolae Samsi, absolvent.

Expoziţia este intitulată „Autognozie ghidată”.

 „Adică autocunoaştere, dar fiind ghidată pe parcursul a 4 ani de conducătorii lor, de ceilalţi profesori. E o generaţie foarte talentată şi, cred că e o promisiune foarte bună, toţi sunt foarte tineri”, menţionează Lilea Dragneva, organizator eeveniment.

Expoziţia, organizată de Centrul pentru arta contemporană, poate fi văzută la galeria „Bunker” până în data de 15 august.

Comentarii