Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Cultură

05 Aug. 2022 / 16:40

Festivalul Chitarelor în memoria artistului Iurie Sadovnic, organizat în localitatea Lopatna, Orhei

Un festival, organizat în memoria artistului Iurie Sadovnic are loc în perioada 5-6 august în localitatea Lopatna, raionul Orhei. Evenimentul este organizat pe malul Nistrului, aproape de locul unde a copilărit maestrul, dar şi unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Potrivit organizatorilor, programul artistic este susţinut exclusiv în format LIVE de artişti renumiţi şi trupe notorii de muzică folk şi rock din Republica Moldova. Principala condiţie este ca fiecare trupă şi artist care urcă pe scenă să interpreteze cel puţin o piesă din repertoriul lui Iurie Sadovnic Orheianu.

În cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe activităţi: trageri cu arcul medieval, plimbări cu bărci cu vâsle pe râul Nistru, târg al meşterilor populari, ateliere de creaţie pentru copii, drumeţii în codru şi demonstraţii culinare cu specific de tabără, la foc deschis.

Doritorii vor putea rămâne peste noapte, într-un CAMPING pentru corturi, amenajat special în acest scop.

Festivalul Chitarelor este organizat de Consiliul Raional Orhei, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, iar intrarea este gratuită.

Comentarii