Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

07 Iun. 2021 / 16:20

Interpretul Iurie Sadovnic s-a stins din viaţă (VIDEO)

Interpretul Iurie Sadovnic s-a stins astăzi din viaţă. Informaţia a fost confirmată de către ofiţerul Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati, pentru Radio Moldova Actualităţi.


Potrivit Nataliei Stati, lnspectoratul de poliţie Botanica a fost sesizat în jurul orei 14:20, precum că într-un apartament a fost depistat cadavrul unui bărbat. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor fiind solicitat şi medicul legist.

Poliţiştii au stabilit că apelul a fost făcut de către soţia interpretului.

În cadrul investigaţiilor poliţiştii au stabilt că artistul şi-a aplicat o plagă prin împuşcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală.

Soţia a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când ea s-a întors acasă l-a găsit decedat.

Arma era deţinută legal. La examinare de către medicul legist, urme de moarte violentă nu au fost depistate decât cele cu care s-a ales în urma împuşcăturii. Pe cazul dat a fost iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. 

Cântăreţul ar fi lăsat şi un bilet de adio în care spune că nu vrea să fie o povară pentru nimeni, relatează Mesager.

„Am aflat cu tristeţe despre moartea tragică a maestrului Iurie Sadovnic. O voce şi o imagine inconfundabile, cu care am crescut şi noi, şi părinţii noştri. Un interpret care a reuşit să ne vorbească de Patrie şi satul natal, de Codrii Orheiului şi de Nistrul pe al cărui mal a copilărit, de mamă şi dor. Un artist care a transformat în melodii de neuitat cele mai frumoase versuri ale poeţilor noştri. Muzica lui Iurie Sadovnic va rămâne mereu în inimile noastre şi, sper, în inimile generaţiilor care urmează. Condoleanţe familiei şi celor care l-au iubit ca om şi ca artist”, se menţionează în mesajul preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„O veste tristă a cutremurat lumea muzicală şi toată Moldova – a decedat renumitul interpret Iurie Sadovnic, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii. Сonsiderat legenda muzicii moldoveneşti, este îndrăgit şi apreciat de numeroşi admiratori din Republica Moldova şi din străinătate. Lasă în urma sa numeroase piese devenite şlagăre care îi vor perpetua memoria în inimile şi sufletele noastre. Exprim membrilor familiei, rudelor, prietenilor, colegilor de breaslă sincere condoleanţe în legătură cu plecarea spre cele veşnice a Omului şi Artistului Iurie Sadovnic”, se menţionează în mesajul preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. A fost unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi începând cu anii 1970. Printre cele mai cunoscute piese ale sale sunt: „Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!”. Interpretul a fost decorat cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „Meritul Civic”, „Ordinul Republicii” şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Comentarii