Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Cultură

31 Iul. 2022 / 20:05

Premieră la Teatrul „Alexei Mateevici" - „Eu sunt vântul" (VIDEO)

Doi cunoscuţi actori: Marius Manole de la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi Anatol Durbală de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Chişinău lucrează în plină vară la o nouă producţie scenică: „Eu sunt vântul" de Jon Fosse. Premiera va avea loc la Teatrul „Alexei Mateevici" în cadrul Reuniunii teatrelor naţionale româneşti, care va avea loc în luna septembrie, relatează Moldova 1.„Vorbim de 30 de ani de această înfrăţire, de această Unire, dar în cultură paşii sunt foarte mici. Noi încă nu am reuşit, actorii din România să trecem graniţa, să jucăm într-un spectacol care se face la Chişinău sau Bucureşti, în România sau R.Moldova. Turnee sigur că au fost”, a spus actorul Marius Manole.

„Nu-mi vine a crede că, uite, lucrăm împreună şi mie îmi părea că sunt obstacole de gândire, de limbaj, de şcoală şi NU ESTE NIMIC! Cum mă bat eu cu capul de pereţi să facem textul acesta, care este foarte greu, acelaţi lucru îl face şi Marius”, a declarat Anatol Durbală.

Doi oameni însinguraţi, aflaţi într-o barcă în largul oceanului, discută despre rostul vieţii.

„Acest text vorbeşte despre existenţă, despre viaţă, chiar despre o anumită depresie a omului modern 3.50 sec Noi încercăm într-un fel sau altul să le arătăm că merită totuşi să nu te scufunzi, ci să rămâi la suprafaţă, să vezi cerul senin şi marea limpede şi poate, sunt motive de a trăi şi să te regăseşti, să vezi frumuseţea”, a declarat Marius Manole.

După ce a montat spectacolul „Iluzii" la Teatrul Alexei Mateevici din Chişinău, regizorul Sorin Militaru a revenit pentru o nouă producţie.

„E un text special un text greu de montat, toate cuvintele sunt acoperite de sensuri diferite 1.14 sec Cu totul altceva, alte lucruri, gânduri, dureri”, spune regizorul Sorin Militaru.

„Aceşti doi actori de referinţă: Anatol Durbală de la Chişinău şi Marius Manole de la Bucureşti, ghidaţi de acest regizor cunoscut Sorin Militaru cu care suntem deja la a doua colaborare. 0.56 sec E o mare noutate”, a menţionat directorul teatrului „A. Mateevici,” Elena Frunze-Hatman.

Premiera spectacolului „Eu sunt vântul " va avea loc în cadrul celei de-a 34-a stagiuni a Teatrului Alexei Mateevici.

Comentarii