Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Diaspora

10 Iun. 2022 / 17:50

Încă două state acceptă paşapoartele moldoveneşti cu termenul de valabilitate extins

Încă două state au acceptat recunoaşterea deciziei autorităţilor Republicii Moldova, privind paşapoartele cu termen de valabilitate extins.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a notificat autorităţile străine despre decizia de extindere a valabilităţii paşapoartelor şi a solicitat recunoaşterea acestora drept documente de călătorie valabile. 
 
Pe lângă Letonia, Israel şi Federaţia Rusă, moldovenii mai pot traversa frontierele Armeniei şi Estoniei, anunţă(MAEIE). 
Autorităţile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetăţenii care folosesc în scopul călătoriei paşapoartele a căror perioadă de valabilitate este expirată, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obişnuit. 
 
Misiunile diplomatice şi consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obţinerii acordului acestora pentru operaţionalizarea deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.
 
Amintim că începând cu data de 1 iunie, s-a prelungeşte de drept până la 30 iunie 2023 termenul de valabilitate a paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova care a expirat sau, după caz, va expira până pe 31 decembrie 2022.

Comentarii