Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Diaspora

08 Iun. 2022 / 18:49

Taxele pentru serviciile consulare prestate cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în afara ţării se vor reduce cu 50 la sută (VIDEO)

Taxele pentru serviciile consulare prestate cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în afara ţării se vor reduce cu 50 la sută. Decizia a fost luată de Guvern la şedinţa din 8 iunie, relatează Moldova 1.


Proiectul vine să faciliteze accesarea serviciilor publice pentru diaspora aflată temporar sau permanent peste hotare.

De exemplu, pentru perfectarea paşaportului moldovenesc în misiunile diplomatice cetăţenii din străinătate vor achita 61 de euro în loc de 81 de euro, iar pentru buletininul de identitate preţul va fi deja de 21 de euro în loc de 45 de euro cât era până în prezent.

Sergiu Odainic, secretar Interimar, MAEIE: „În proiectul înaintat se propune, reducerea cu 50 la sută a taxelor consulare, care vizează perfectarea şi eliberarea pasaportului de cetăţean al Republicii Moldova şi altor documente, acţiunile consulare în domeniul cetăţeniei, înregistrarea actelor de stare civilă, îndeplinirea actelor notariale. Eliminarea taxelor la perfectarea paşapoartelor persoanelor care nu au vârsta de 18 ani, dar şi excluderea în totalitate a taxelor aferente”.

În plus, cei care nu au împlinit vârsta de 18 ani şi la fel se află în afara ţării îşi vor putea perfecta paşaportul gratuit.

Comentarii