Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

27 Mai 2020 / 13:12

Agenţia Proprietăţii Publice cheamă în instanţă „Avia Invest”

În perioada primei etape investiţionale, gestionarul Aeroportului Internaţional Chişinău - SRL „Avia Invest” nu şi-ar fi onorat integral obligaţiile prevăzute de contractul de concesiune.

Potrivit unui comunicat difuzat de Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului, pentru unele din direcţiile investiţionale, SRL „Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln de euro mai puţin decât este prevăzut în programul investiţional. Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenţia Proprietăţii Publice, pe 6 februarie 2020,  a expediat în adresa SRL „Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care în acel moment se cifrau la aproximativ 500 mii de euro.

În data de 14 februarie 2020, SRL „Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretenţiile înaintate de agenţie. În consecinţă, Agenţia Proprietăţii Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Avia Invest” privind încasarea penalităţilor şi a daunelor pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale prevăzute pe direcţii investiţionale. Cererea a fost depusă în data de 19 martie 2020 şi actualmente este pusă pe rol la Judecătoria Chişinău (sediul centru), se mai menţionează în comunicat.

Solicitată de Moldova 1, Rodica Rusu, reprezentantă a Serviciului de presă „Avia Invest”, a declarat că operatorul de zbor nu are nici o datorie faţă de Autoritatea Aeronautică Civilă şi solicită încetarea procedurii de insolvabilitate.

Comentarii