Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

05 Oct. 2022 / 14:59

Andrei Spînu: În septembrie, consumatorii casnici au reuşit să reducă cu peste 30% consumul de gaz

În luna septembrie consumatorii casnici au reuşit să reducă cu peste 30 la sută consumul de gaz faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a precizat astăzi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Oficialul a îndemnat cetăţenii să economisească în continuare menţionând că acest lucru „este extrem de important”, potrivit Radio Moldova.

„Fiecare dintre noi poate controla factura şi de fiecare dintre noi depinde cum va arăta Republica Moldova după aceste timpuri complicate”, a spus Andrei Spînu. El a dat asigurări că autorităţile vor ajuta oamenii să treacă peste această iarnă. 

Amintim că de la întâi octombrie, Gazprom a redus livrările de gaze către Republica Moldova cu 30 la sută. Concernul rus a invocat refuzul unilateral al Ucrainei de a permite tranzitul gazului pe teritoriul său spre ţara noastră, lucru negat de partea ucraineană.

Între timp, ieri Gazprom a venit cu un mesaj,  prin care a declarat că îşi rezervă dreptul să suspende în totalitate furnizarea gazului către Republica Moldova, dacă până pe 20 octombrie curent, nu vor fi îndeplinite toate condiţiile asumate în contract, referindu-se îndeosebi la datoria istorică pe care o pretinde de la Moldovagaz, în sumă de circa 800 milioane de dolari.

Comentarii