Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Economic

24 Noi. 2022 / 11:11

Constantin Borosan: Până la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi semnat un nou contract de furnizare a energiei electrice cu România

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Republica Moldova va semna un nou contract cu România pentru furnizarea de energie electrică, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan. În cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei, demnitarul a menţionat că autorităţile din ţara noastră sunt în căutarea de noi surse alternative de curent electric, relatează Radio Moldova.

„Practic am finalizat procedurile ca să mai ducem energie din România şi a fost semnat contractul dintre Energocom şi Complexul Energetic Oltenia, Companie de stat din România. Mulţumim tuturor celor implicaţi de la Energocom, autorităţilor din România care au facilitat această comunicare ca să putem încheia acest contract. Urmează să fie adusă energie din Oltenia, sunt cantităţi mici, dar foarte importante. Mizăm ca până la sfârşitul acestei săptămâni să mai încheiem un contract cu alte surse din România”, a menţionat Constantin Borosan.

Constantin Borosan mai spune că, în prezent 80 la sută din necesarul de energiei electrică pentru ţara noastră este procurat din România, iar alte 20 la sută sunt produse la nivel local.

 

Comentarii