Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

23 Noi. 2022 / 21:00

Expoziţia „Fabricat în Moldova” revine cu o ediţie jubiliară, după o pauză de doi ani. Antreprenorii autohtoni, aşteptaţi la eveniment (VIDEO)

Antreprenorii autohtoni pot depune de astăzi cererile de participare la cea de-a 20-a ediţie a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”. Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), la eveniment sunt aşteptaţi peste 300 de antreprenori din toate raioanele republicii şi aproximativ 40 de companii noi. Organizatorii menţionează că ediţia din 2023 este una promiţătoare având un interes sporit atât din partea mediului de afaceri, cât şi a consumatorilor, relatează Moldova 1.

După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia Covid-19, expoziţia naţională revine sub sloganul „Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”. Potrivit organizatorilor, ediţia din 2023 se aşteaptă a fi una de amploare.

„O expoziţie prin care încercăm să susţinem şi să promovăm producătorul autohton. Experienţa din anii precedenţi denotă un interes sporit al companiilor din ţara noastră, dar şi a consumatorilor. O noutate va fi un forum internaţional pe domeniul agroalimentar şi anume vitivinicol”, a declarat preşedintele CCI, Sergiu Harea.

Expoziţia se va desfăşura în două pavilioane unde vor putea fi găsite produse agroindustriale, produse alimentare, băuturi, textile şi mobilă - toate sub umbrela brandului „Din Inimă”. Potrivit Ministerului Agriculturii, această expoziţie este importantă pentru dezvoltarea sectoarelor economiei naţionale.

„Noi ne axăm pe faptul ca să dezvoltăm industria alimentară, să ne reorientăm pe exportul de producţie finită, pe producţie deja procesată. Vrem nemijlocit să dezvoltăm sectorul zootehnic”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Şarban.

Pentru a asigura o prezenţă cât mai mare, participanţii la expoziţie vor primi un suport de rambursare de la Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

„Oferim suport de rambursare a cheltuielilor tuturor IMM-urilor care vor participa la expoziţie. Este vorba de 100% taxa de participare, dar aceasta nu trebuie să depăşească suma de 3000 de lei şi venim cu rambursarea a 50% din cheltuielile suportate pentru amenajarea spaţiului expoziţional”, a menţionat şefa-cooperare ODA, Rodica Crudu.

Expoziţia „Fabricat în Moldova” se va desfăşura în perioada 1-5 februarie 2023, la Moldexpo.

Comentarii