Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

05 Mar. 2021 / 15:36

Fiscul va desfăşura controale în pieţele de flori din toată ţara

Serviciul Fiscal de Stat va desfăşura în data de 8 martie acţiuni de monitorizare şi verificare la contribuabilii care comercializează flori în pieţele autorizate şi unităţile de comerţ de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat de presă, acţiunea urmăreşte prevenirea comerţului ilicit cu flori fără documentarea tranzacţiilor prin echipamentele de casă şi control.

Controalele se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare prin monitorizarea aplicării de către comercianţi a echipamentelor de casă şi control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea activităţii de întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică.

Verificările vin în contextul creşterii cererii de flori vii în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor, cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor şi taxelor aferente bugetului public.

Autoritatea fiscală naţională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

Comentarii