Ştiri

Sursa imaginii: UN Women

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Economic

04 Aug. 2022 / 21:10

La Chişinău a fost lansat un catalog cu informaţii despre activitatea a 50 de antreprenoare din ţară (VIDEO)

Sprijin pentru promovarea afacerilor femeilor din Republica Moldova! La Chişinău a fost lansat un catalog unde este inclusă informaţia despre activitatea a 50 de producători, pentru a stimula vânzările produselor şi a le face cunoscute peste hotarele ţării, transmite Moldova 1.


Catalogul informează despre afaceri în diverse domenii de activitate, care au fost selectate în bază de concurs.

„La sfarsitul anului 2017 am înfiinţat o afacere cu levănţică. Avem produse cu valoare adăugată. Sperăm că produsele noastre vor fi văzute şi de ce nu vândute şi peste hotare”, spa Sîncu din Cernoleuca, Donduşeni.

„În dependenţă de sărbători, borcănaşele, cutiuţele sunt personalizate, cu tematică şi avem o bucurie pentru că facem parte din acest catalog. Nu este o activitate uşoară. Lipsa de angajati, lipsa de resurse finacnciare”, a declarant apicultorul din Talmaza, Ştefan Vodă, Natalia Belecciu.

„Avem o plantaţie de gălbenele şi producem crema de gălbenele, uleiul de gălbenele. Este foarte bun cicatrizant. Am dori să putem comercializa produsele chiar şi în reţelele de famacii”, spune Lidia Brâncovan din Logăneşti, Hînceşti.
Potrvit organizatorilor iniţiativa este o oportunitate de a accesa noi pieţe de desfacere.

„Scopul nostru este să le facem cunoscute pe acele femei de la firul ierbii care nu au mereu acces la pieţe, inclusiv la cele de desfacere pe care le vedem foarte des la târgurile locale şi mai puţin întro formă consecventă toate împreună”, susţine reprezentanta UN Women, Svetlana Andrieş.

„Pe partea de exporturi aveţi toată deschiderea, tot sprijinul Ministerului de Externe. Acest catalog este un instrument foarte util pentru noi, prin care vom putea promova şi ţara, şi capacitatea noastră de export, îl vom distribui prin ambasade”, a declarant ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Catalogul producătoarelor locale a fost elaborat de Sweet Mary, UN Women şi platforma "Ia Moldova Acasă" şi cu sprijinul financiar al Suediei.
 

Comentarii