Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

06 Aug. 2022 / 11:31

Ministrul Infrastructurii anunţă la ce etapă este construcţia liniei electrice aeriene 400 kV Vulcăneşti-Chişinău

Proiectul tehnic detaliat privind construcţia liniei electrice aeriene 400 kV Vulcăneşti-Chişinău va fi finalizat în luna noiembrie al acestui an, iar lucrările de construcţie sunt planificate pentru luna martie a anului 2023, a anunţat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, citat de Radio Moldova.

Oficialul a spus că în prezent a fost finalizată proiectarea principalului pilon intermediar de suspensie, care urmează a fi multiplicat într-un număr de 447 din totalul de 504 piloni. 

În proces de elaborare este planul şi profilul liniei. De asemenea, a fost iniţiată proiectarea fundaţiilor pentru 4 tipuri de piloni şi 5 tipuri de sol. 

Andrei Spînu a precizat că în proces de elaborare este şi proiectarea altor 3 tipuri de piloni şi aprobarea datelor tehnice şi caracteristicilor pentru materialele, care vor fi utilizate la producerea şi asamblarea pilonilor.

Amintim că pe 12 mai Parlamentul a adoptat legea prin care se declară utilitate publică de interes naţional lucrările de construcţie a liniei electrice aeriene 400 kV de transport al energiei electrice Vulcăneşti-Chişinău şi a staţiei Back-to-Back Vulcăneşti.

 
 

Comentarii