Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Economic

06 Oct. 2022 / 12:50

Motorina se scumpeşte. ANRE a afişat noi preţuri la carburanţi

În ultimele 14 zile cotaţiile la carburanţi s-au majorat cu 14,5 % la motorină şi cu 9% la benzină. Prin urmare, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi preţuri plafon la carburanţi pentru joi, 6 octombrie.

Astfel, mâine, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu maximum 24 de lei şi 43 de bani. Preţul este în creştere cu 16 bani Şi motorina se scumpeşte şi va costa 26 de lei şi 06 bani, cu 35 de bani mai mult decât astăzi.

Potrivit ANRE, cotaţiile internaţionale Platts la benzină şi motorină au crescut brusc pe fundalul ultimei decizii OPEC+.

ANRE continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile la bursele petroliere internaţionale şi vine să asigure consumatorii că actualul mecanism, fiind unul extrem de transparent şi care asigură o corectitudine maximă la formarea preţurilor pentru produsele petroliere, va reacţiona prompt în direcţia scăderii preţurilor când cotaţiile Platts vor urma o curbă descendentă, aşa cum s-a întâmplat pe parcursul lunilor precedente.

Comentarii