Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Economic

22 Sep. 2022 / 21:12

Parcul de troleibuze va fi suplimentat cu peste 60 de troleibuze cu parcurs

Peste 60 de troleibuze cu parcurs, inclusiv 41 de unităţi articulate, vor fi procurat până la finele anului. În acest scop, în primăvara curentă a fost majorat cu 35 milioane lei capitalului social al Regiei transport electric, din contul surselor financiare alocate în bugetul municipal pentru anul 2022. Acestea vor substitui unităţile de transport depăşite tehnic, care reprezintă 25 la sută din efectivul auto al întreprinderii.

Troleibuzele urmează a fi procurate din oraşele Riga (Letonia), Winterthur (Elveţia) şi Salzburg (Austria) şi sunt net superioare celor din dotarea RTEC, fiind moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiţionare a aerului, caroserie cu protecţie corozivă, consum de energie redus şi, conform estimărilor, pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

Procedurile de achiziţie au fost deja iniţiate, astfel încât, primele troleibuze ar urma să ajungă la Chişinău la sfârşitul lunii decembrie curent, iar următoarele vor fi livrate etapizat, în primul trimestru al anului 2023.

În ultimii doi ani, parcurile din gestiunea RTEC au fost suplinite cu 82 de troleibuze noi, în valoare de 226,8 milioane lei. O parte dintre acestea au fost asamblate în Atelierul de reparaţii al RTEC.

Comentarii