Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Economic

19 Aug. 2022 / 11:12

Peste două mii de consumatori noncasnici vor fi deconectaţi de la gazele naturale pentru datoriile acumulate

Peste 2 mii de consumatori noncasnici care datorează Societăţii pe Acţiuni „Moldovagaz” aproximativ 75 de milioane de lei pentru gazele naturale, vor fi deconectaţi de la instalaţii pentru datoriile acumulate, potrivit Radio Moldova.

Peste 3 milioane de lei au fost recuperaţi de la rău platnici, începând cu întîi august, iar peste 100 de cereri au fost depuse în instanţa de judecată. Datoriile au fost acumulate din ianuarie până în iunie 2022 a declarat pentru Radio Moldova directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Conform regulamentului privind furnizarea gazelor naturale au loc deconectări a celor consumatori care au datorii pentru perioada ianuarie-iunie. Deci sunt peste 2000 de consumatori care sunt supuşi deconectărilor, majoritatea sunt persoane fizice şi juridice. Va dura până noi nu vom recupera datoriile. Cele mai mari datorii sunt de 70 000 de lei”, a declarat Vadim Ceban.

Reamintim că anterior, o astfel de măsură a fost aplicată în privinţa a peste 750 consumatori casnici, care nu au achitat la timp facturile.

Comentarii