Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Economic

25 Iun. 2022 / 20:20

Peste 50 de producători autohtoni şi-au expus produsele la EcoLocal

Târgul EcoLocal a adunat în sectorul Buiucani din Chişinău peste 50 de producători autohtoni, care au adus tot felul de bunătăţi, de la fructe, legume, verdeţuri proaspete, pană la uleiuri, dulciuri sau produse de panificaţie. Potrivit organizatorilor, toate produse expuse la târg sunt crescute şi prelucrate ecologic. În acest an, cu ocazia celor 5 ani de la fondare, la Târgul EcoLocal a avut loc şi un carnaval aniversar, informează Moldova 1.

Nina Dobrovolscaia, din satul Brînzenii Noi, raionul Teleneşti, a adus la târg vişine proaspete şi procesate, din propria livadă. „Am adus vişine în sucul lor, proaspete şi dulceaţă de vişină. Noi lucrăm numai bio”, a remarcat antreprenoarea.
Delicii sănătoase şi produse cosmetice bio au propus vizitatorilor şi alţi producători.
 
„Pentru mine târgul acesta înseamnă viaţă, de aceea că pregătesc ceea ce mie îmi place, sarmale, babă neagră, care se prepara numai la nordul Moldovei”, a menţionat Margareta Cheptănari.
 
„Avem miere de salcâm, miere de rapiţă cu flori de primăvară, tincturi. Pentru noi EcoLocal este o mare familie, unde ne putem promova produsele”, a spus Iulian Bacaliuc, producător din Cahul.

„Săpun artizanal şi alte produse de îngrijire, aş putea să recomand scrabul din sare de mare pentru exfolierea scalpului şi a feţei”, a remarcat producătoarea Zina Marian.

Târgul nu a dus lipsă de cumpărători. 

„Tot este bogat în vitamine, toate produsele sunt naturale, sunt mulţumită, nu e prima dată când vin.”

„Preţurile sunt convenabile, dacă producţia este ecologică, fabricată în Moldova, trebuie de susţinut producătorul nostru.”

Târgul este organizat de Asociaţia Producătorilor şi Consumatorilor Produselor Eco şi Artizanale. 
 
„Sunt începând de la ciocolate, uleiuri, caşcaval, paste, verdeţuri, cafea, totul e artizanal şi totul e de la producătorul cel mic. Ăsta ne este scopul să-l susţinem şi să le dezvoltăm şi am creat o platformă unde el să-şi întâlnească consumatorul”, a menţionat preşedintele Asociaţie, Nicolae Cojocaru.
 
Târgul EcoLocal a ajuns la a cincea ediţie.
 

Comentarii