Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Economic

25 Iun. 2022 / 11:37

Serviciul Vamal urmează să încaseze peste jumătate de milion de lei, în urma controalelor efectuate într-o săptămână

În rezultatul controalelor efectuate în perioada 13 – 24 iunie 2022, Serviciul Vamal a constatat apariţia obligaţiei vamale suplimentare în cuantum de 655 551 de lei.

În cadrul verificărilor au fost constatate mai multe încălcări ale legislaţiei vamale. Astfel, a fost stabilit că, la momentul vămuirii, a fost acordată neîntemeiat scutirea de taxă vamală în baza originii preferenţiale a mărfurilor. O altă încălcare ţine de declararea eronată a anului producerii autoturismelor importate şi atribuirea eronată a cotei accizei la momentul importului. Totodată a fost depistată utilizarea mijloacelor de transport destinate transportării persoanelor cu dizabilităţi de către alte persoane decât cele autorizate. 

Ca rezultat al conformării voluntare a unui agent economic, prin depunerea în adresa organului vamal a cererii privind scoaterea de sub supraveghere vamală a mărfurilor (cărucior autopropulsat), importate cu beneficierea de facilităţi fiscale şi vamale, au fost recalculate drepturile de import corespunzătoare.

Comentarii