Ştiri

Sursa imaginii: RFI România

Postat de: Alina Zlatov

Ştiri / Economic

06 Oct. 2022 / 16:39

Republica Moldova vrea un contract pe termen lung cu România privind furnizarea de gaze naturale

Republica Moldova doreşte să semneze cât mai curând un contract pe termen lung cu România privind furnizarea de gaze naturale, întrucât nu există alte alternative, a menţionat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-un interviu pentru RFI România, relatează Radio Moldova.

„Ar fi un colac de salvare pentru Repbulica Modlova pentru mulţi, mulţi ani şi practic ar rupe ultimul element de legătură, care ne ţine acum de Federaţia Rusă. Respectiv, noi suntem gata să semnăm acest constract în orice moment este un răspuns din partea colegilor din România. Domnul Ciucă a vorbit despre capacitatea tehnică de livrare a gazului pe gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău. Aceste cinci milioane de metri cubi de gaz pe zi, dacă înmulţim pe lună sunt fix 150 de milioane. Deci, cinci milioane de metri cubi pe zi din partea României ar fi mai mult decât suficient pentru ţara nostră”, a spus Andrei Spînu.

Amintim că Republica Moldova are stocate în rezerve peste 53 de milioane de metri cubi de gaze naturale.

Anterior, premierul României, Nicolae Ciucă a precizat că ţara sa poate să ofere Republicii Moldova până la cinci milioane de metri cubi de gaz pe zi.

Comentarii