Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

02 Oct. 2022 / 16:30

Studenţi ai Colegiului de Comerţ, ghidaţi de profesori cu experienţă în antreprenoriat (VIDEO)

Deschiderea unei afaceri presupune mai multe riscuri, dacă nu ştii cum corect să o gestionezi. Mai mulţi studenţi de la Colegiul Naţional de Comerţ al Academiei de Studii Economice au participat la lecţii publice susţinute de antreprenori care au reuşit deja să pună pe roate o afacere de succes, relatează Moldova 1.


Adelina Melnic este anul 4 la Colegiul Naţional de Comerţ. Tânăra spune că îşi doreşte să-şi deschidă o afacere în domeniul marketing-ului, astfel ca să a să ajute şi alte companii să se dezvolte.

„La moment o să rămân la publicitate, la sponsorizare, la produse online, care vor ajuta şi alte firme pe parcurs să se dezvolte. Vrem ca afacerile noastre nu doar să aibă un business plan, să aibă şi un marketing bun, pentru că fără marketing afacerea nu există”.

Cursurile sunt susţinute de profesori cu experienţă în antreprenoriat. Aceştia le-au vorbit studenţilor despre posibilităţile şi suporturile finaciare oferite atât de stat cât şi de partenerii de dezvoltare.

 „Din experienţa şi granturile, subvenţiile de care a beneficiat compania pe care o conduc, au fost un exemplu real că se poate, se poate şi fără bani să începi o afacere şi să o creşti frumos acasă. Tinerii pe lângă faptul că îşi vor deschide propria lor afacere vor fi angajatori şi vor putea oferi locuri de muncă şi astfel vom putea reţine nu doar tânărul care a deschis afacerea, dar şi cel putin 3-4 angajaţi”, menţionează Angela Sobol, antreprenor.

 „După ce am aflat mai multe lucruri la aceste ore, mă gândesc să iniţiez propria mea afacere pentru ca să devin un tânăr antreprenor. Aş dori să deschid o agenţie imobiliară”, susţine Lucian Corcodel, student la Colegiul de Comerţ.

 Cursurile vin să ajute la formarea competenţelor profesionale a viitorilor antreprenori.

 „Ne doare foarte mult faptul că mulţi copii vor să plece peste hotare, dar nu sunt informaţi. Scopul nostru este de a informa toţi elevii din toate domeniile de formare profesională pentru ca ei pe viitor să ştie de unde să înceapă, la cine să apeleze”, a spus Svetlana Nicolai, şef catedră, Colegiul de Comerţ.

Cursul urmează să fie predat pentru studenţii ultimilor ani de studii de la cinci facultăţi.

Comentarii