Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Eurovision

16 Mai 2022 / 08:45

Eurovision 2022: Videoclipul piesei „Stefania”, filmat printre ruinele oraşelor ucrainene bombardate de ruşi (VIDEO)

Trupa Kalush Orchestra, care a câştigat Eurovision 2022, a lansat duminică pe canalul de YouTube videoclipul piesei „Stefania” , care este filmat în oraşele ucrainene distruse de război, inclusiv la Bucha. Imaginile cu distrugerile sunt dublate de cele ale unor femei-soldat care îşi poartă în braţe copiii, iar mesajul este emoţionant, relatează digi24.ro.


Cântecul „Stefania” poartă numele mamei lui Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, şi vorbeşte despre relaţia mamă-copil. Melodia a fost dedicată tuturor mamelor care trec prin experienţa cumplită a războiului din Ucraina, iar videoclipul piesei comunică tocmai această emoţie.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulţime de semnificaţii noi. Deşi nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulţi oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aş vrea ca el să devină imnul victoriei noastre” - scrie Oleh Psiuk, fondatorul grupului Kalush Orchestra.

Având imagini foarte puternice, videoclipul piesei precizează în final că a fost filmat la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel, oraşe de lângă Kiev care au cunoscut ororile ocupaţiei ruse. „Este dedicat curajosului popor ucrainean, mamelor care îşi apără copiii, tuturor celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră. Fiecărui bărbat, fiecărei femei, fiecărui copil nevinovat. Războiul din Ucraina are multiple feţe, dar chipul mamei noastre este cel care ne ţine inimile vii în cele mai întunecate vremuri” - este mesajul transmis la finalul videoclipului.

„Ajutaţi Ucraina, Mariupol şi Azovstal!” - acesta a fost apelul trupei Kalush Orchestra, cea care a adus Ucrainei, sâmbătă seara, trofeul Eurovision 2022, graţie votului publicului.

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a felicitat pe câştigători. „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, a spus liderul de la Kiev.

Ediţia din 2023 ar trebui să aibă loc în Ucraina, iar Zelenski a promis că va face tot ce poate pentru ca ritmurile Eurovision să răsune într-o bună zi chiar de la Mariupol, oraşul de la malul Mării Azov transformat în ruine de invadatorii ruşi.

Comentarii