Ştiri

Sursa imaginii: Reuters

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Internaţional

28 Iun. 2022 / 08:20

16 morţi şi zeci de răniţi în atacul cu rachetă asupra centrului comercial din Kremenciuk

Bilanţul victimelor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi şi 59 răniţi, conform informaţiilor furnizate de şeful serviciilor de urgenţă ucrainene, transmite marţi AFP, citată de Agerpres.

„La ora actuală avem cunoştinţă de 16 morţi şi 59 de răniţi, dintre care 25 se află în spital. Informaţiile sunt în curs de actualizare”, a anunţat pe Telegram Serghii Kruk în noaptea de luni spre marţi.

Echipajele de intervenţie se concentrează în principal pe „salvare, îndepărtarea dărâmăturilor şi stingerea incendiului”, potrivit sursei citate. Serghii Kruk a adăugat că „toate echipele de intervenţie lucrează în mod intens” iar activitatea „va continua 24 de ore din 24”.

„Vreau să insist din nou: nu ignoraţi raidurile aeriene!” a avertizat şeful serviciilor de urgenţă ucrainene. 


Foto: (c) Anna Voitenko/REUTERS

"Atacul rusesc de astăzi asupra unui mall din Kremenciuk este unul dintre cele mai neruşinate acte de terorism din istoria Europei. Un oraş paşnic, un centru comercial obişnuit cu femei, copii, civili obişnuiţi”, a spus Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram. Potrivit acestuia, o mie de persoane se aflau în interiorul clădirii, dar „mulţi oameni au reuşit să iasă”.
 
Potrivit preşedintelui ucrainean, operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare şi „pierderile umane ar putea fi importante” după ce, în urma atacului, un incendiu a izbucnit pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, centrul comercial a fost lovit de rachete antinavă Kh-22 lansate de bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22 din regiunea Kursk situată pe teritoriul Rusiei.

„Atacul cu rachete asupra Kremenciuk a lovit un loc aglomerat care nu are nicio legătură cu ostilităţile”, a reacţionat pe Facebook Vitali Maleţski, primarul oraşului.

Comentarii