Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

28 Iun. 2022 / 10:35

Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte în şedinţă de urgenţă, după atacul din Kremenciuk

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni astăzi într-o şedinţă de urgenţă, cu privire la cele mai recente bombardamente ruseşti împotriva unor ţinte civile din Ucraina, notează Agerpres. Subiectul principal al acestei sesiuni va fi recentul atac de luni asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk, potrivit unui anunţ făcut de preşedinţia albaneză a Consiliului de Securitate al ONU, transmite Radio Moldova.

Totodată, va fi discutat şi atacul de rachete de duminică dimineaţă asupra capitalei ucrainene Kiev, în urma căruia a murit o persoană, iar alte cinci au fost rănite, printre care şi un copil.

Precizăm că în atacul rusesc cu rachete care a lovit, ieri, un centru comercial din oraşul ucrainean Kremenciuc cel puţin 16 persoane au fost ucise şi 59 rănite. Echipele de salvare au continuat peste noapte să caute supravieţuitori sub resturile de metal ale clădirii afectate şi de incendiul provocat de explozia proiectilelor. Autorităţile ucrainene consideră că numărul victimelor ar putea creşte, iar preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că în mall se aflau peste o mie de oameni în momentul atacului.

Volodimir Zelenski, a condamnat atacul asupra centrului comercial din oraşul Kremenciuk, calificândul drept unul dintre cele mai sfidătoare acte de terorism din istoria Europei.

Comentarii